Ce e #Ardelean?

Indiferent de unde ești sau ce culoare ai, dacă ești ardelean suntem pe aceiași lungime de undă…

Bun și calm, chill și relaxat. Cam astea sunt primele cuvinte ce mă duc cu gandul la ce se cheamă să fi ardelean.

Nu vrem mai mult decât pace pentru ziua de azi și liniștea zilei de mâine…

Nu locul te face ardelean, felul. Cum nici toți cei care locuiesc în Ardeal nu sunt ardeleni.

Vă invit începând de la poalele munților și până la cele mai sus puse așezăminte omenești din Ardeal. Pot recomanda cu căldură trei locuri despre care știu sigur că sunt de văzut.

Primul, dar nu ce-l dintâi, Arieșeni. Vârful acesta de munte are în el toată bunătatea și ființa umană ce este în acele locuri existentă de mii, zeci sau sute de mii de ani. Omenii aia au o bucurie în ochi când te văd de parcă le-ai fi neam sau dascăl.

Nimeni nu ține cont de nimeni și în același timp toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Oamenii de acolo sunt atașați unii de alții. Unul are vaca, altul are capra și toate sunt a tuturor.

Ampoița, 30 de km de Alba Iulia. Doamne, oameni mai chill ca acolo n-am văzut. Cică toată lumea care merge în Ampoița rămâne acolo. Și vă pot garanta, într-un fel. O să te gândești la locul acela toată viața, ceea ce te face să rămâi în locul acela, dar adevărul este că mulți chiar se multă acolo după ce merg prima dată.

Al treilea, dar nu are rost să țineți cont de ordinea în care sunt prezentate, este Rîmetea. Am citit de curând, a fost declarat unic și patrimoniu arhitectural, am văzut o mulțime de poze. Merită văzute acelea cel puțin. Personal nu îmi amintesc să fi fost vreo dată, am trecut cu siguranță, dacă este unul dintre satele în drum spre Roica.

Deci, fi ardelean, nu contează de unde ești, iar dacă ești, te invit cu drag să vi să vezi cu ochii tăi ce înseamnă să fi #ardelean!

#pacepentrufrati #10x4share

Comment
Name
Email

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.